Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

07.02.2024 59

7 Şubat 2024 Salı gününü Çarşamba gecesine bağlayan gece Miraç Kandilidir.

Bu gece ; “Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir bölümünü gösterelim diye, kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren/yolculuk yaptıran Allah’ın şânı yücedir. Gerçekten O, işiten ve görendir.” (İsra, 17/1)  ayet-i kerimesinde de belirtildiği üzere âlemlere rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz başka bir manevî binitle, göklere çıkmıştır.

Hz.Muhammed (s.a.v.) birçok tecellilere mahzar olduğu Miraç, iki aşamalı olarak gerçekleşmiştir. İlki isrâ, ikinci aşama ise miraç olayıdır. Birbirini izleyen isrâ ve miraç olayı, Hz.Muhammed’in (s.a.v.) Medine’ye hicretinden bir buçuk yıl kadar önce 621 yılında Mekke’de meydana gelmiştir. İsrâ ve miraç, gece seyahati ve yüce makamlara yükselme anlamındadır.

 

Hz. Peygamber (s.a.v.) aynı gece, geri dönmüştür. Miraç hediyesi olarak, günde beş vakit namaz, Allah’ın şirk koşma dışındaki günahları dilediklerinden affetmesi ve Bakara Sûresi’nin son iki âyetini getirmiştir. (Müslim, iman, 279)

 

Tüm İslam Âleminin Miraç Kandilini Kutlar, Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

 

İLETİŞİM

Adres:
Gültepe Mahallesi, Talatpaşa Caddesi No 219/1 Kağıthane/İstanbul, Taşınma Adresi Hamidiye Mah. Girne Cad. Paşabahçe Sok. No.4 Kağıthane/İSTANBUL


Telefon
(530) 224 7791


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın